×

Stress- en burn-out (bore-out)

Wat is een burn-out?
Als stress zich opstapelt, kan dit na een tijdje leiden tot burn-out. Een burn-out ontstaat dus niet zonder het hebben van stress, maar andersom kan stress wel voorkomen zonder uit te lopen naar een burn-out.

Stress is dus geen stoornis op zich, burn-out wel.

Een burn-out is een mentale stoornis, waarbij je totaal uitgeblust bent. Het treft vaak de mensen die perfectionistisch aangelegd of erg gedreven zijn. Zij leggen namelijk vaak de lat hoger voor zichzelf en pushen zichzelf tot het uiterste. Het kan dan voorvallen dat na een tijdje je geest en lichaam te ver zijn gepusht. Als je dan een burn-out ervaart, merk je dat zelfs de kleinste opdracht teveel gevraagd is. Dit is vaak moeilijk om te aanvaarden voor mensen die de gewoonte hebben meer te willen doen dan andere mensen.

Wat is een bore-out?
Bore-out is het tegenovergestelde van een burn-out en ontstaat uit verveling. Een bore-out kan ontstaan door verveling op het werk, dat ook weer te maken kan hebben met teveel routinematig werk of werk doen dat onder het eigen niveau ligt. Klachten zijn o.a. oververmoeidheid, gevoelens van waardeloosheid, prikkelbaarheid en depressiviteit.

Wanneer doe je beroep op een coach?
Kamp je met een burn-out of denk je mogelijks (opnieuw) in een burn-out te verzeilen ? Ervaar je heel veel (negatieve) stress en heb je het moeilijk om hier mee om te gaan?

Als stress en burn-out coach begeleid ik je de symptomen van stress, burn-out ten bore-out te herkennen. Ik reik je handvaten aan om je wendbaarder op te stellen en je energiebalans beter in balans te brengen en te houden.

Doe zelf een burn-out test!

Hoe pakken we dit aan?

Tijdens het intake gesprek maken we kennis, luister ik naar je vraag en bespreek ik graag de verschillende opties en aanpak toe. Een intakegesprek duurt 50 min. en kost € 50.

Sessies van 1 uur. De verdere aanpak zal bestaan uit sessies van 1 uur.

Ik maak hierbij oa. gebruik van ontwikkelde vragenlijsten van Luc Swinnen. Een van de opties kan ook een afname zijn van een denkanalyse profiel. Deze wordt afgenomen door dr. Luc Swinnen zelf.

Luc Swinnen is arts, licentiaat in de verzekeringsgeneeskunde en statisticus. Sinds meer dan twintig jaar is hij bedrijfsconsulent en coach in verband met stress, emoties en geluk.

Je kan hier meer info over verkrijgen tijdens het intakegesprek.

Interesse? Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Contacteer mij vrijblijvend of doe zelf een online burn-out test.

Voor loopbaancheques werk ik samen met 361.


The internet is not a doctor

— Google, Inc.

Meer kompassen voor individuele coaching

1-in-Coaching — “Reflect to move”

Professionele coach en trainer voor organisaties, teams en individu.

Contacteer Ilsa

Ilsa Goossens
ilsa@1-in-coaching.be
0473 99 98 37

Meer over Ilsa

Subsidies

Coaching met betrekking tot loopbaanvraagstukken en levensloopbaanvragen kunnen via loopbaancheques betaald worden. U betaalt dan 40eur voor 4uur coaching (kan eenmalig verlengd worden). Meer informatie of u recht heeft op loopbaancheques kan u terugvinden op www.vdab.be. Voor de loopbaancheques werk ik samen met Search&Selection

 

Shtick was here.